Archívum

Szalézi+ (2018)

Mária Ocsovai, 2018. aug. 22. 2:43   [ 2018. okt. 13. 0:16 frissítve ]

https://szalezitura.hu

Pálos 70 (2018)

Mária Ocsovai, 2018. aug. 21. 4:31   [ 2018. okt. 13. 0:17 frissítve ]

http://palos70.hu/

Budapest - Mátraverebély-Szentkút zarándoklat

Mária Ocsovai, 2018. jún. 6. 1:52   [ 2018. aug. 21. 4:25 frissítve ]

https://www.gyongyokutja.hu/hu/hir/budapest-szentkut-zarandokat-2018-jul28-aug4-2018-05-28-1105

Részletek a mellékelt meghívóban, illetve a plakátra kattintva.

Öröm Útja 2018

Mária Ocsovai, 2018. jún. 6. 1:41   [ 2018. aug. 21. 4:24 frissítve ]

https://www.gyongyokutja.hu/hu/hir/orom-utja-2018-2018-05-27-1639

Részletek a mellékelt meghívóban, illetve a plakátra kattintva.

Mese Szentföldről... (előadás)

Mária Ocsovai, 2018. máj. 22. 23:59   [ 2018. jún. 5. 7:01 frissítve ]


Szőcs Katalin vagyok, és kedves barátaim Katának szólítanak. Szenvedélyesen szeretem a természetet.... a túrázás, hegymászás, gyaloglás már fiatal koromtól fogva lételemem. Sokat jártam a hegyet, a havast, Erdély mezőit, a Kárpátok bérceit, és a füvek, fák, hegyek, patakok, sziklák, erdők, mezők és virágok szeretete örökre szívembe lopózott....
Később zarándokútra indultam, végigjártam a spanyolországi El Camino utat, ami életemet gyökereiben megváltoztató élmény volt, szépségével, csendjével, csodáival..... Ezt követően lelkem gyakran vágyott zarándokútra.... és gyakran vettem hátamra kis hátizsákom..... indultam valamerre..... A Szentföldre utazás gondolata mindig félelemmel töltött el, hogy miért azt igazán megmagyarázni nem tudtam..... Csak álmodoztam, sokat álmodoztam arról, hogy egyszer majd Jézus nyomában fogok gyalogolni....
Tavaly decemberben csodával határos módon jutottam el Szentföldre, egyedül mentem egy zarándokúton, majd stoppal és buszokkal közlekedtem, meglátogattam Jézus életének főbb helyszíneit, Názárettől a Genezáreti tóig, a Jordántól Jerikóig, Betlehemtől Jeruzsálemig.... részt vettem néhány napot egy palesztin menekülttábor életében..... és közben örültem, féltem, imádkoztam, jókat ettem és kedves emberekkel ismerkedtem meg..... 
Ezen élményeimről szeretnék mesélni a kis hétfő esti találkozón, amit a Zarándokpont keretében szervezünk, mesélek és beszélgetünk, szívesen válaszolok a kérdésekre..... 
Mindenkit szeretettel várunk!

Pünkösdi zarándoklat a Gyöngyök Útján

Mária Ocsovai, 2018. ápr. 18. 1:48

Kedves Zarándoktársaink!

Szeretettel hívunk és várunk Benneteket hagyományos pünkösdi gyalogos zarándoklatunkra a Pilisbe! Idén két napos utunk lelki vezetését nagy örömünkre a spanyolországi ágostonos nővérek (http://comunidadconversion.blogspot.hu/) vállalták el, akikkel már bizonyára sokan találkoztatok korábbi programjainkon. A tervek szerint hárman érkeznek Magyarországra: egy spanyol nővér, Bego és két magyar nővér, Erika és Nonó.

Gyertek velünk gyalogosan Szentlélek-váró lélekkel Pilisborosjenőről Pilisszentlélekre, ahol a pálos kolostorromoknál részt veszünk a hajnali 6 órás ünnepi pünkösdi szentmisén, majd tovább  az Esztergomi Bazilikáig!

Időpont: 2018. május 19-20. (szombat-vasárnap)

Táv:
máj 19. szombat: Pilisborosjenő - Csobánka-Szentkút - Pilisszentkereszt - Pilisszentlélek 21 km
máj. 20. vasárnap:  Pilisszentlélek - Esztergomi Bazilika 16 km

Jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével: JELENTKEZÉSI ŰRLAP LINKJE 
Jelentkezési határidő:  május 12. illetve amíg szabad hely van
A jelentkezési lap kitöltése után 1-2 napon belül visszaigazoljuk a jelentkezést, majd a regisztráció 2000 Ft regisztrációs díj az alábbi számlaszámra történő átutalásával válik véglegessé. 
Via Margaritarum Zarándok Egyesület
Számlaszám: 10401938-50485050-49561006 
Az utalásnál a megjegyzés rovatban szerepeljen a résztvevő neve és regisztrációs díj. Ez a díj tartalmazza a szállás és a szervezés költségeit. Hideg élelemről az úton mindenki maga gondoskodik.
Ezen felül a zarándokút építésre, zarándokprogramok szervezésére és a zarándoklatvezetők költségeire hálásan fogadunk adományt, melyet a zarándoklat alatt személyesen vagy a fenti számlaszámra lehet befizetni.

Szállás:
Pilisszentléleken a plébánián ill. más szervezés alatt álló helyen (alvás matracon ill. laticelen, hálózsák szükséges)
A szállás díja: benne van a regisztrációs díjban

Program: 
május 19. – utazás Pilisborosjenőre, zarándoklás közösen (a csoport együtt halad), útközben rövid gondolatébresztők, csendszakasz, este közös zarándokima a templomban
május 20. – részvétel a hajnali 6 órás pilisszentléleki pünkösdi szentmisén a pálos kolostorromoknál. Zarándoklás közösen tovább az Esztergomi Bazilikáig. A program előre láthatólag kb. 4-fél 5 körül ér véget az Esztergomi Bazilikánál.

Utazás: szombat reggel menetrend szerinti buszjárattal együtt utazunk Budapestről Pilisborosjenőre.  Vasárnap Esztergomból a hazaút egyénileg történik.

Terep:
Az út a Gyöngyök Útja zarándokút nyomvonalán, kijelölt turistautakon vezet. A terep változatos, van benne minden: kemény kaptató, lejtő, szurdok és kellemes, egy szintben haladó útszakasz is. Gyakorlott túrázóknak ajánljuk!

Info:
A zarándoklat pontos részleteiről e-mailben az indulás előtt kb. 1 héttel értesítjük a jelentkezőket. További információ a punkosdizarandoklat@gmail.com email címen.

A Gyöngyök Útja zarándokközösség szervezői nevében szeretetteli várakozással:
Gáti Anna, Mészáros Mária, Fejér Zsuzsi, Nagy Réka és Gáll Zsófia

www.gyongyokutja.hu

Kerékpáros zarándoklat Brenner János boldoggá avatására

Mária Ocsovai, 2018. ápr. 11. 6:30   [ 2018. máj. 22. 23:45 frissítve ]

Kerékpáros zarándoklat az év kiemelkedő eseményére, Szombathelyre.

Időpont: 2018.04.28-05.01.

Tervezett program:
1. nap: Budapest – Gánt (Táv: 62 km)
2. nap: Gánt – Bakonybél (Táv: 72 km)
3. nap: Bakonybél – Celldömölk (Táv: 64 km)
4. nap: Celldömölk -Szombathely (Táv: 48 km)

Részvételi díj: 21.000 Ft/fő

Jelentkezés és regisztráció az alábbi űrlap kitöltésével. A kitöltött jelentkezési lapokat a rendezveny@mariaut.hu email címre kell elküldeni.
Jelentkezési határidő: 2018. április 20.

Pünkösdi zarándoklat a Pilisben

Mária Ocsovai, 2018. ápr. 10. 7:07   [ 2018. máj. 22. 23:45 frissítve ]


"Rejtett élet a világban" - LélekTúra Vasadra

Mária Ocsovai, 2018. márc. 21. 6:48   [ 2018. ápr. 18. 1:06 frissítve ]

2018. 04. 15., vasárnap
Csévharaszt - Vasad

"Ne szervezz hát sose, egyszerűen készíts szállást Jézus kistestvérei számára. Ha egyedül élsz, élj úgy, mintha mindörökre a magány lenne a sorsod, ha meg két-három társaddal, vagy többedmagaddal, akkor is tégy úgy, mintha sohase lehetnétek többen. Imádkozzál, mint Jézus, úgy mint Jézus, s ahogy ő, szánj bőséges időt az imára, amint ő, szánj bőséges időt kétkezi munkára, ami éppen nem az imától elvont, hanem az imának szentelt idő. Naponta hűségesen mondd el a breviáriumot és a rózsafüzért. Szeresd Jézust teljes szívedből..., s iránta való szeretetből felebarátodat, mint önmagadat. A názáreti élet mindenütt megvalósítható: éld ott, ahol felebarátodért a legtöb­bet tehetsz." (Charles de Foucauld)

A 2018. április 15-i LélekTúra úticélja a Pesti-síkságon fekvő Vasad, ahol a Charles de Foucauld nyomdokain a világban "rejtett" életet élő Názáret Közösség és Jézus Kistestvérei tagjaival találkozhatunk, akiket a túra végén lelki napjukon látogatunk meg, így megismerhetjük, mit is jelent ez a "rejtett" élet lelkisége, hogyan élik mindennapjaikat a közösség tagjai.

Csévharaszttól Vasadig síkvidéken, nagyrészt erdei-mezei utakon gyaloglunk, kb. 15 km-t, közben megállva, itt-ott csendben figyelve és szemlélve a tavaszi természet nyiladozását. A térségben az elmúlt időszakban új erdei turistautakat és tanösvényeket épített ki az erdészet, részben ezeket járjuk be, valamint útmenti kereszteket is fogunk érinteni, s olyan rejtett, kevésbé ismert természeti kincseket, mint a Csévharaszt mellett fekvő borókás természetvédelmi terület.

Ajánljuk a túrát mindenkinek, korosztálytól függetlenül, aki szeretne kiszakadni a mindennapokból, lecsendesedni, találkozni, új impulzusokra nyitott lenni, esetleg keresi a lelki útját, vagy csak szívesen eltölt egy napot a tavaszi természet frissességében.

A túrára előzetes jelentkezés szükséges, a létszám korlát miatt, a következő linken.

Szent Ferenc zarándokút (előadás)

Mária Ocsovai, 2018. febr. 15. 11:32   [ 2018. márc. 12. 1:01 frissítve ]

Szent Ferenc lábnyomain tegnap, ma és holnap – talán veled együtt
Előadás – találkozó – beszélgetés 

Mi vár ránk ezen a programon?
Egy magyar zarándok + egy olasz zarándokút + számtalan élmény + egy 2018. évi útiterv

Helyszín: Párbeszéd Háza (Budapest, 8. kerület, Horánszky u. 20.), Pedro Arrupe-terem
Időpont: 2018. március 11., vasárnap, 15 óra

A program ingyenes, szeretettel várunk mindenkit!
A program szervezője: Zarándokpont információs iroda

Bemutatkozás:
Janiga Emese vagyok. Itthoni kedves zarándok-ismerőseim csak az „olaszos, Szent Ferenc zarándokutas”-ként emlegetnek. A 2006-os spanyolországi el Camino sorsfordító élményét követve pár hónappal később egy könyvet nyomott a kezembe búcsúzóul „caminós szerelmem”, ezzel a szöveggel: „Tudtad, hogy itt, Olaszországban is létezik zarándokút?”
Olasz nyelvismeret híján még a címét sem tudtam pontosan lefordítani, amikor 2007 nyarán ráléptem arra az útra, „ahol Szent Ferenc járt” (az útikönyv eredeti címe: Di qui passò Francesco, Itt járt Ferenc). Szerelem volt első lépésre. Az útvonal, a táj és Ferenc történetei teljesen megbabonáztak. Olyannyira, hogy ki is költöztem egy időre az út végső állomására. 
A kezdetektől dolgozott bennem a vágy, hogy ezt a zarándokélményt megoszthassam minél több magyar társammal. Az útikönyv magyar fordítása 2010 óta kiadatlanul is sokakhoz eljutott az évek során, számos honfitársunk járt már Szent Ferenc nyomában. 
Március 10-én a Zarándokpont szervezésében mesélek nektek erről az útról, amely egyben kedvcsináló is lesz egy nyár végi közös zarándoklathoz.

https://www.facebook.com/events/184796875617107/

1-10 of 187