Archívum‎ > ‎

Zarándokfogadó hétvége és Lélektúra

Mária Ocsovai, 2016. jan. 25. 6:24   [ 2016. márc. 15. 2:01 frissítve ]
A zarándokfogadás rejtelmei a Camino nővéreitől

Voltál már zarándokként úton? Érezted már milyen jó, amikor a fáradságos út után befogadnak és van hol álomra hajtani a fejed? Volt olyan zarándokfogadásban részed, ami különösen megérintett, ahol nem csak szállást kaptál, hanem valami más többletet is? Fogadtál már zarándokot vagy esetleg gondolkoztál már azon, hogy te is a zarándokok szolgálatába állj? 

Kedves Érdeklődők! Kedves leendő és gyakorló Zarándokfogadók! Kedves Zarándoktársaink! Kedves Barátaink! 

Március 12-14. között Magyarországra látogatnak barátaink, a spanyolországi ágostonos nővérek, köztük Mezősi Erika és Carolina nővér, akiket már sokan ismertek korábbi magyarországi útjaikról.

Március 12-13-án Zarándokfogadó napokra és műhelyre várunk Benneteket Budapesten a Párbeszéd Házába, március 14-én pedig Lélektúrára, mely Budapest környékén kerül megrendezésre.
A nővérek és közösségük (Comunidad de la Conversion) egyik fontos szolgálata a caminós zarándokok fogadása.
Sokunk meghatározó élménye volt, amikor zarándokként vagy zarándokfogadóként megtapasztalhattuk szeretetetteljes fogadásukat és az e mögött rejlő spirituális hátteret.
A nővérek idei témaválasztásának különleges aktualitása van az Irgalmasság évében, hiszen a zarándokfogadás is az irgalmasság cselekedete.

Hívunk benneteket, hogy töltsük ezt a hétvégét az ágostonos nővérekkel, hallgassuk meg tapasztalataikat, gondolataikat és gondolkodjunk azon, miként tudnánk mi is szolgálni a zarándokokat a hazai utakon.

A Lélektúrán lehetőség nyílik a nővérekkel és a közösséggel való személyes ismerkedésre, együtt zarándoklásra is.

A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés az alábbi linken található űrlap kitöltésével: https://docs.google.com/forms/d/1N5oLU7dH_kBIpnNWzyrKViQ3HjKtp-DK9P_xFSXjgK4/viewform

Az esemény szervezői az ágostonos nővérek magyarországi zarándokbarátai: a Gyöngyök Útja, a Szent Jakab út, a Mária út zarándokai és a Lélektúrák szervezői. Az esemény mindenki számára nyitott.

Szeretettel várunk!