Archívum‎ > ‎

Csobánka-Dobogókő Lélektúra

Mária Ocsovai, 2017. okt. 6. 2:29   [ 2017. okt. 16. 23:54 frissítve ]
2017. október 21-22.

„Jó dolog az Urat dicsérni, nevednek, ó Fölséges, éneket zengeni,
reggel hirdetni irgalmadat, éjszaka meg hűségedet....”
(Zsolt 92, 2-3)

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit őszi Lélektúránkra, Csobánkára, illetve Dobogókőre. Ezen alkalommal is lehetőség nyílik a közös túrázásra, barangolásra a természetben, közös imádságokra és beszélgetésekre, illetve ismerkedésre szerzetesközösségekkel. Csobánkán a Segítő Nővérek fogadnak minket bemutatkozással és közös imával, Dobogókőn pedig a Manréza Lelkigyakorlatos Házba látogatunk el, ahol a jezsuita szerzetesség lelkiségével ismerkedünk.

Helyszínek: Csobánka, Pilisszentkereszt, Dobogókő
Időpont: 2017.10.21-22.
Utazás: HÉV, autóbusz
Költségek: HÉV (Budapest-Pomáz oda-visza) és autóbusz menetjegy (Pomáz-Csobánka, Dobogókő –Pomáz), szállás Csobánkán a Segítő nővéreknél, 1500 Ft/fő/éj
Részvételi díj: 1500 Ft (szállásköltség), ami a Viator Egyesület számlájára utalandó át: 11713177-21198166 (OTP Bank) (sajnos lemondás esetén nem áll módunkban ezt visszajuttatni).

Biztosítás: külön nem szükséges
Étkezések: „batyuból” történik, így hozz magaddal elegendő elemózsiát szombat estére, illetve vasárnap reggelire és a túrára. Étkezni természetesen közösen fogunk.
Nehézségi jelleg: alapvetően erdei turistaút, közepesen nehéz, átlagos fizikai erőnléttel jól teljesíthető. Az út során vannak nehezebb, emelkedőkkel tarkított, és lankásabb útszakaszok is.

Program
2017.10.21. Délutáni órákban utazunk Csobánkára Budapestről, találkozunk a Batthyány tér HÉV megállóban. Este közös vacsora és a Segítő Nővérek bemutatkozó programja.
2017.10.22. Reggel közös ima a Segítő nővérekkel, majd túrázás Csobánka –Pilisszentkereszt –Dobogókő útvonalon (táv: 18 km, szintkülönbség: 600 m, idő: 7-8 óra). Délután Szentmisén való részvétel a Dobogókői Manrézában, majd esti órákban érkezünk vissza Budapestre.
A túra valójában lelki imatúra, ennek során egyrészt szerzetes közösségekkel való találkozásra és közös együttlétre, beszélgetésre hívunk meg. Másrészt a túra alatt, vasárnap lehetőség lesz a természet kincseit csodálni, közösen imádkozni és beszélgetni.

Gyakorlati tudnivalók
Olyan hátizsákkal induljunk el, amit egész nap tudunk cipelni, benne a tartalék meleg ruhával (hideg időre lehet számítani), innivalóval (termosz javasolt), elemózsiával (szendvicsekkel, csokoládéval, keksszel, gyümölccsel – kinek mivel), személyes holmival. Elemlámpát, jegyzetfüzetet, tollat hozzunk, és valamit, amire esetleg le tudunk ülni. Strapabíró túraöltözet, meleg kabát, esőnadrág, esőköpeny, sapka, kényelmes túrabakancs, réteges meleg ruha. A szállásra hálózsákot is hozni kell.

Nyilatkozat
A szervezők fenntartják a jogot, hogy a körülményekre való tekintettel (időjárás, egyéb szükség- vagy veszélyhelyzet) változtassanak a túraprogramon, amely legfőképp a résztvevők biztonsága, egészségük védelme miatt történik. A változás minden esetben a túra eredeti céljával és lelki jellegével összhangban történik.

További kérdésekkel a következő email címen jelentkezhetsz: Szőcs Kata, szocskati@yahoo.com
Szeretettel várunk!