Archívum‎ > ‎

Lélektúra Dobogókőre, 2016. április 30-án

Mária Ocsovai, 2016. ápr. 7. 4:36   [ 2016. ápr. 30. 7:29 frissítve ]
A Pálosok nyomában a Jezsuitákhoz
“Keresztben az üdvösség” (Boldog Özséb jelszava)

A gyalogtúra útvonal és hossza: Pilisszántó - Klastrompuszta - Kétbükkfa-nyereg - Dobogókő, Manréza 14 km.
Fogadó közösség: Jezsuiták
Információ a Manrézáról: www.manreza.hu

Kiegészítés a programhoz:
A túra a Pilis lábától, Pilisszántó határából indul, majd a Pilis kapujában álló Boldogasszony-kápolna érintésével a Pálos rend megszületésének ősi helyeihez vezet. A Legény-barlang után, a Pálosok anyakolostorának (Szent Kereszt) romjai és a Fekete-kőről elénk táruló panoráma megcsodálása után, a Kétbükkfa-nyereg érintésével érünk Dobogókőre. A Manréza lelkigyakorlatos központban a jezsuita testvérek fogadnak minket, közben lehetőségünk lesz a velük való ismerkedésre, személyes beszélgetésre, közös lelki programba való bekapcsolódásra.

ELŐZETES JELENTKEZÉST KÉRÜNK AZ ALÁBBI ŰRLAPON, legkésőbb a túra előtt 2 nappal (létszámkorlát: 35 fő)

A Túravezető elérhetősége és további információk: Lendvai József, 30 429 5301, leiss.jozsef@gmail.com
Mit hozzunk és mire számíthatunk?
Közepesen nehéz túraútvonal, erős kaptatóval, túracipő ajánlott. Időjárásnak megfelelő öltözék, esőkabát szükséges, valamint napközbenre élelem, elegendő innivaló (útközben Klastrompusztán van vízvételi lehetőség). A túra során lesz lehetőség egymással és a fogadó szerzetesekkel való személyes beszélgetésre, megismerkedésre, valamint lelki elmélyülésre is.
Kiket várunk leginkább?
Mindazokat, akik érdeklődnek a Pilis-Visegrádi-hegység tájai, a pálosok ősi helyei, a Dobogókői Manréza, valamint a jezsuita szerzetesek iránt, testi-lelki kikapcsolódásra vágynak, közösségben való kirándulásra. Nem csak keresztényeknek, nem csak útkeresőknek...
Találkozóhely, időpont: Pilisszántó, autóbusz-forduló; 8:05
Ajánlott odautazás: Budapest Árpád híd autóbusz-állomásról a 820 BKSZ járattal, indul: 7:15-kor (teljes árú jegy 465 Ft)
Ajánlott hazautazás, útiköltség: Dobogókőről a 860 Bksz járattal Pomáz autóbusz-állomásig, (teljes árú jegy (370 Ft ), majd HÉV-vel tovább a Batthyány térig (HÉV mentjegy Pomáz-Batthyány ára 600 Ft)

Túravezetők, kísérők:
Lendvai József - zarándok, bejárta a Közép-Európán átívelő Mária út mind a négy ágát; volt pilisszentkereszti polgármester, a Mária Út (ZTN) munkatársa
Vízi Elemér SJ - tagja a Jézus Társaságának, a Manréza Lelkigyakorlatos Ház vezetője