Archívum‎ > ‎

10 éves a Gyöngyök Útja - Hálaadó zarándoklat Szentkútra

Mária Ocsovai, 2016. okt. 9. 23:55   [ 2016. nov. 2. 11:26 frissítve ]
Kedves Zarándoktársaink, kedves Barátaink!

Idén ünnepli 10 éves fennállását a Gyöngyök Útja, melyhez rengeteg élményünk, barátságunk, örömünk, munkánk és felismerésünk kötődik. Ez alkalomból HÁLAADÓ ZARÁNDOKLATRA hívunk Benneteket október 29-30-án (szo-vas) Mátraverebély-Szentkútra, hogy megköszönjük mindazt, amit az út által az utóbbi évtizedben kaptunk.
Nagy öröm lenne számunkra, ha minél többen el tudnátok jönni, akikkel a 10 év során megismerkedtünk és együtt zarándokoltunk. Természetesen új érdeklődőket is szeretettel várunk.

A tervek szerint október 29-én, szombaton kora reggel különbusszal utazunk Budapestről Hollókőig, ahonnan 22,9 kilométer gyaloglás után érkezünk Szentkútra. Éjszaka a ferencesek új zarándokházában alszunk Szentkúton, majd másnap délben szentmise után indulunk haza.
Mivel a busz velünk marad, a cuccainkat nem kell magunkkal vinni gyaloglás közben, ill. a buszból való későbbi kiszállás esetén lehetőség nyílik rövidebb távok gyalogos megtételére is: Felsőtoldtól 18,1 km, Garábtól 15,1 km, Nagybárkánytól 6,4 km, Sámsonházától 4,2 km a táv Mátraverebély-Szentkútig.

Kérjük, hogy október 16-ig jelezzétek részvételi szándékotokat az alábbi linken elérhető űrlap kitöltésével:

A zarándoklat várható költsége: 8000-10000 Ft (létszámtól függően), ebből az utazás különbusszal Bp-Szentkút-Bp. távon kb. 3500-5700 Ft (létszám szerint), szállás+reggeli+vacsora Szentkúton 4300 Ft
Szeretnénk, ha anyagi okok miatt senkinek nem kellene otthon maradnia. A jelentkezésnél jelezni lehet, ha valaki kevesebbet tudna fizetni ill. ha valaki saját költségén túl támogatást tud felajánlani egy másik zarándoktársnak. A kért támogatás odaítélése nem automatikus, a felajánlott összegek mértéke szerint tudunk a zarándoklathoz anyagi segítséget nyújtani.

A zarándoklat részleteitől a jelentkezőket e-mailben értesítjük.

SZERETETTEL VÁRUNK! 
Adjunk hálát együtt!

Mielőbbi jelentkezéseteket várva, üdvözlettel 
a Gyöngyök Útja zarándokközösség és a Via Margaritarum Zarándok Egyesület nevében

Gáll Zsófia