Archívum‎ > ‎

Szent Márton Zarándoklat 2016

Mária Ocsovai, 2016. márc. 21. 2:43   [ 2016. júl. 14. 4:48 frissítve ]
„Szent Mártontól Szent Mártonig” zarándoklat indul Pannonhalmáról Szombathelyre, 2016. július 16 – 24-ig. Pannónia két Szent Márton tiszteletében kiemelkedő helységét köti össze ez az egy hetes gyaloglás. Célja, hogy mélyebben megismerjük a korai Egyház szentjének, Mártonnak életét, és 21. századi módon kövessük azt. A fáradságos út során szeretnénk megtanulni Mártontól, mit jelent zarándoknak, bűnbánónak, az evangélium hirdetőjének lenni, a szegényben, a betegben s végül minden embertársunkban Krisztust meglátni!
A zarándokok nemcsak önmaguk miatt kelnek útra. Hírt, jóhírt visznek és szívükben hordoznak másokat. Zarándokutunkat felajánljuk a Pannonhalmi Monostorért, oblátusainkért, a Területi Apátság híveiért és papjaiért, a bencés iskolák jelenlegi és egykori növendékeiért, tanáraiért, a bencés intézmények munkatársaiért. Imádkozunk szerzetesközösségeink és a magyar keresztény egyházak egységéért és megújulásáért!
Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen lenne Mártonnal együtt Krisztus követője!

Tudnivalók
Időpont: 2016. július 16 – 24.
Útvonal: Pannonhalma – Bakonyszentlászló – Bakonybél – Attyapuszta –  Mihályháza – Celldömölk – Sárvár – Szombathely
Napi távolság: kb. 25 km. – legalább 20, legfeljebb 30 kilométerrel számolunk.
Csomagok: kis hátizsákkal gyalogolunk, a nagy csomagot teherautó szállítja. 
Szállás: tornatermek, kollégiumok, közösségi szállások – hálózsákban, parkettán, ágyneműt nélkülöző fekvőhelyeken.
Étkezés: naponta két hideg és egy meleg étkezést tervezünk, amit a zarándoklat szerevezői biztosítanak.
Korhatár: Betöltött 14. életév felett bárkit szeretettel várunk, amennyiben tudja vállalni a napi gyaloglás távjait. (Szülői kíséret nélkül jelentkező kiskorúk részvétele írásbeli szülői engedélyhez kötött.)
Részvételi díj: 10 000 ft/fő (5000 forintot a jelentkezéskor kell átutalni, 5000 forintot a zarándoklat nyitónapján, a helyszínen kell befizetni.)
Jelentkezés menete:
1. Regisztráció a honlapunkon.
2. 5000 ft befizetése vagy átutalása; kedvezményezett: Pannonhalmi Főapátság; számlaszám: UNICREDIT: 10918001-00000003-04660122; közlemény: Szent Márton zarándoklat [több befizető esetén nevek]
3. A jelentkezés érvényességéről visszaigazoló e-mail-t küldünk. 
4. Megjegyzés: az adminisztrációs terheinket csökkenti, ha családok, plébániák vagy baráti körök közösen fizetik be a részvételi díjat.

A zarándoklat szervezője: A Pannonhalmi Főapátság Szent Márton Emlékév Bizottsága.
A zarándoklat vezetői: Boros Zoltán és Halmos Ábel OSB
Információ: www.szentmartonev.hu