Fórum

1. Ha a "kérdés közzététele" gombra kattintok, egy bejelentkező ablak jelenik meg. Miért?

A fórumba íráshoz Google Fiók szükséges. Amennyiben még nincs ilyened, itt létre tudod hozni. Ha már van Google Fiókod, jelentkezz be vele, és már tudsz is írni a fórumba! Ha megírtad a kérdést/témát, akkor ahhoz, hogy a hozzászólásod megjelenjen az oldalon, felül a "Közzététel" gombot kell megnyomnod.

2. Mit jelent a "Csatlakozás a csoporthoz" gomb?

Ha csatlakozol a csoporthoz, be tudod állítani, hogy e-mailben értesítést kapj a fórumba érkezett minden új hozzászólásról, akár összefoglalóként, akár üzenetenként külön-külön.

A csoporthoz való csatlakozás nélkül a már kiírt kérdéseknél, témáknál egyesével állíthatod be, hogy az arra érkező válaszokról szeretnél-e értesítést kapni.

3. A "Bejegyzés típusa" résznél mi a különbség a "Kérdés" és a "Beszélgetés" között?

A beszélgetés általános bejegyzések közzétételére, és azok kapcsán eszmecsere kezdeményezésére alkalmas.

A kérdés konkrét kérdések közzétételére alkalmas, amikre választ vár a kiíró.

4. Mik azok a címkék?

A címkék segítségével kategorizálhatod az általad kiírt beszélgetést vagy kérdést, megadhatod a témáját. Így a későbbiek során is könnyebben megtalálható lesz.

5. Mit írhatok a fórumba, és mit nem?

A fórumot bárki olvashatja, így olyan kérdéseket, beszélgetéseket érdemes kezdeményezni, ami másokat is érinthet, érdekelhet. Alkalmas lehet például információszerzésre, élmények, tapasztalatok megosztására, zarándokok részére történő szállásfelajánlásra (szigorúan nonprofit alapon!), útitárskeresésre, egynapos gyalogos/biciklis/lovas/kerekesszékes zarándoklatok, zarándoklással kapcsolatos programok hirdetésére.

A Zarándokpont alapvetően a gyalogos zarándoklást hivatott népszerűsíteni. A buszos, vonatos, "gépesített" zarándoklatok kívül esnek a Zarándokpont"működési területén", így az ilyen jellegű hirdetések számára nem ez a megfelelő fórum.

Ügyelj arra, hogy

- a hozzászólásod megfeleljen az alapvető helyesírási szabályoknak;

- a gondolataidat összeszedetten, érthetően, egyértelműen fogalmazd meg;

- rövid, velős, a témára utaló tárgyat/címet adj meg (ne olyat, hogy "segítségkérés", "fontos", "kérdés", stb.), a részleteket a hosszabb szövegmezőben add meg.

6. Eltűnt a fórumról a hozzászólásom. Miért?

Fenntartjuk annak jogát, hogy bármely hozzászólásodat töröljük, amennyiben:

- a hozzászólásod témája nem illeszkedik a Zarándokpont "működési területéhez", vagyis offtopic;

- reklámfelületnek használod a fórumot;

- "ismételsz", vagyis már feltett kérdést írsz ki újra, vagy egy már létező beszélgetéshez nagyon hasonló témájút indítasz, vagy egy a hírek között már megjelent hirdetést teszel ki;

- úgy gondoljuk, hogy a hozzászólásod a netikett irányelveivel ellenkezik;

- úgy találjuk, hogy a hozzászólásod stílusa a kulturált fórumozás íratlan szabályaiba ütközik.