Zarándoktúra a Magyar Zarándokúton Ófalutól Máriagyűdig 2013. július 21-27.

Közzététel dátuma: 2013.03.11. 15:34:29

Kedves Zarándoktársak!

A Magyar Zarándokútra tervezett zarándok túra programomhoz keresek zarándoktársakat. A zarándokutat ÓFALUBÓL indulva MÁRIAGYÜDIG tesszük meg 2013. július 21 - 27 között (7 nap). Mikro busszal utazunk Budapest Batthyány-térről reggel 6 órakor indulva első gyalogtúra kiinduló helyünkig Ófalura. A busz végig velünk marad, szállítja a nagyobb csomagokat, és a napi szakasz végén azzal térünk vissza szálláshelyünkre. A szállás Pécsett zarándokszálláson lesz, 8 ágyas (emeletes ágyas) szobákban, végig egy helyen. Innen minden reggel buszunk elvisz a napi szakasz kiindulópontjához és a nap végén visszavisz szállásunkra. Menet közben is, ahol lehet, találkozunk a busszal, ha valakinek problémája van, vagy nem akarja folytatni a napi szakaszt, ott mód van buszra szállni. Az utunkba eső nevezetességeket, látnivalókat az idő előrehaladásának függvényében megnézzük. A tervek szerint minden nap lesz vacsora is. A napi szakaszok nem megerőltetők, igyekeztem átlagosan hosszú gyaloglásokat összeállítani, nem kell hozzá különösebben nagy edzettség, bárki által teljesíthető.

A tervezett zarándok gyaloglás programja a következő:

1 nap: ÓFALU - MECSEKNÁDASD 8 km

2 nap: MECSEKNÁDASD - útközben rövid kitérő Réka várához, ahol Skóciai Szent Margit született - ÓBÁNYA - KISÚJBÁNYA - PÜSPÖKSZENTLÁSZLÓ 12 km

3 nap: PÜSPÖKSZENTLÁSZLÓ - PÉCS ÁRPÁDTETŐ 14 km

4 nap: Kirándulás a Jakab-hegyre, ahol hazánk első Pálos-kolostorának romjait nézzük meg, majd felkeressük a környék egyéb látnivalóit is. Ezután visszatérünk PÉCSRE, itt séta a városban (Székesegyház, Püspöki Palota, Zsolnai negyed, stb).

5 nap: PÉCS - NAGYÁRPÁD - POGÁNY 12 km

6 nap: POGÁNY - BISSE 12 km

7 nap: BISSE - keresztül a Tenkes-hegyen - MÁRIAGYŰD - tovább gyalog, vagy busszal SIKLÓS, itt a vár megtekintése. Táv Siklósig: 10 km. Ezután indulunk haza, útközben ha még futja időnkből és erőnkből, megállunk PÉCSVÁRADON, ahol megnézzük a várat, hazánk egyik legjelentősebb Árpád-kori emlékét. Hazaérkezés az esti órákban.

Részvételi költség: 40.300 Ft/fő

Tartalmazza: buszunkkal Budapestről az oda-vissza utazás, a busz helyi útjait, szállást, 6 vacsorát. Esetleges belépők és egyéb kiadások a helyszínen fizetendők!

Zarándokutunk 12 zarándok túratárs jelentkezése esetén indulhat, ezért nagyon várjuk mielőbbi jelentkezésüket!

Jelentkezés: e-mail: vandorbot11@gmail.com

Mobil: 06/20/475-3307

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2013. július 15.