Zarándoklat Budapestről Mátraverebély-Szentkútra

Közzététel dátuma: 2015.05.29. 13:23:10

2015. aug. 2-9.

„Mi csak vándorok vagyunk itt, a földön"

A zarándoklás lényege, hogy úton vagyunk: merjük magunk mögött hagyni a hétköznapjainkat, a komfortzónánkat, a megszokottat, és merünk elindulni egy ismeretlen úton, ami közelebb visz önmagunk és embertársaink megértéséhez, ami összeköti a földet az éggel.

Zarándokolni csoportban és egyedül is nagyszerű élmény! Ezen az úton mindkettőt megtapasztalhatod. Ez egy szervezett, de nem vezetett zarándoklat. Megszervezzük a szálláshelyedet, kérünk az éttermektől zarándokmenü-ajánlatot vagy főzünk neked egy meleg vacsorát, de a zarándoklás nem vezetetten történik. Minden nap eldöntheted, hogy teljesen egyedül járod az utat vagy csatlakozol egy csoporthoz, hogy részt veszel az esti beszélgető körben vagy eljössz-e a zarándokmisére.

Kinek ajánljuk?

18 év felett mindenkinek, aki megfelelő fizikai erőnléttel rendelkezik napi 20-30 km gyalogos megtételére kb. 10 kilogrammos hátizsákkal a hátán.

Nagyon fontosnak tartjuk az idő jelentőségét a zarándoklaton. Kell egy teljes hét kiszakadás a hétköznapokból, hogy valóban megérkezhessünk, közelebb léphessünk önmagunkhoz, ezért kérjük, hogy a zarándoklaton elejétől a végéig vegyél részt.

Tervezett napi távok és az útvonal:

aug.2. Budapest,Margitsziget - Pilisborosjenő - Csobánka (26 km)

aug.3. Csobánka - Pilisszentlászló - Visegrád - Nagymaros (20 km)

aug.4. Nagymaros - Kismaros - Verőce (Csattogó-völgy) - Nógrád (20 km)

aug.5. Nógrád - Diósjenő - Nagyoroszi - Érsekvadkert (26 km)

aug.6. Érsekvadkert - Mohora - Nógrádmarcal (24 km)

aug.7. Nógrádmarcal - Nógrádsipek - Hollókő (22,5 km)

aug.8. Hollókő - Felsőtold - Garáb - Nagybárkány - Varga-tanya (25 km)

aug.9. Varga-tanya - Mátraverebély-Szentkút (5 km)

Hol szállunk meg?

Zarándokszállásokon, igen egyszerű körülmények között: van, ahol ágyon, de van, ahol csak földön, matracon (mosakodási lehetőség mindenhol adott, hálózsák szükséges), plébániákon, iskolákban, kereskedelmi szálláshelyeken. A legtöbb helyen egy légtérben az egész csoporttal (kb. 30 ember!)

Hogyan oldjuk meg az étkezéseket?

Meleg vacsorát a szervezők készítenek vagy étteremben rendelünk menüt azoknak, akik kérnek, reggel és napközben ki-ki igényei szerint vásárol.

A várható költségek?

A szállások ára átlagosan kb. 2000 Ft/éj, az esti meleg étkezésre kb. 1000 Ft-ot kell számolni naponta, ehhez jön a hazautazás és az egyéni étkezések költsége. Az összegeket ki-ki a helyszínen maga fizeti be. A szállások pontos díját a résztvevőknek e-mailben küldjük el június végén.

Az előtalálkozón ill. a zarándoklat előtt lehetőség lesz zarándokpóló (1300 Ft/db) és Élet gyöngyei füzér (2000 Ft) vásárlására vagy rendelésére is.

Hol és hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni június 30-ig (ill. amíg hely van) az alábbi online jelentkezési űrlap kitöltésével és 5000 Ft befizetésével lehet. (Az összeget önkénteseink szervezési költségeire és a zarándokfüzetre fordítjuk, mely többek között a részletes útleírást tartalmazza.) A jelentkezés csak az 5000 Ft-os előleg befizetésével válik véglegessé. Ezt meg lehet tenni személyesen Budapesten a Zarándokpont irodában ügyeleti időben május 25. (hétfő), június 11. (csüt), június 22. (hétfő), július 9. (csüt) napokon 17.00-19.30 között, vagy a zarándoklat előtalálkozóján Budapesten, vagy utalni a zarándok egyesület számlájára (10401938-50485050-49561006). A közleményrovatba: adomány címszót kell feltüntetni.

Az utótalálkozó és a rendelési lehetőségek pontos részleteiről tájékoztató e-mailt fogunk küldeni a jelentkezőknek.

a Gyöngyök Útja Közösség

szervező csapata