X. Sümegi gyalogos zarándoklat a hazáért a Balaton felvidéken

Közzététel dátuma: 2013.08.29. 5:28:22

2013. szeptember 13-15.

A sümegi búcsús zarándoklatok régi hagyományának felélesztésére született újjá a sümegi gyalogos zarándoklás kilenc éve, 2004-ben. Ebből nőtt ki a Mária Út. (www.mariaut.hu)

A zarándoklás arra való, hogy kiszakadjunk a mindennapokból, jobban megismerjük magunkat, elcsendesedve, elfáradva életünk útjai más megvilágításba kerüljenek, új társakkal, szép tájakkal találkozva, imádkozva és énekelve Istenhez is közelebb kerülve EGÉSZségünk növekedjen.

Indulás: 2013. szeptember 13-án, pénteken reggel 7 órakor Balatonalmádiból a Szent Imre templomtól. Előtte fél órával gyülekezés. Szentmise minden nap lesz. Szeptember 15-én vasárnap 10 óra körül érkezünk Sümegre és részt veszünk a nagybúcsús szentmisén és a körmeneten.

A teljes táv mintegy 80 km. Az útvonal általában földúton, vagy gyenge forgalmú közúton halad. A szállás pénteken Vászolyon, szombaton Tapolcán, közös szálláson lesz. Hozni kell matracot és hálózsákot. A zarándoklat közös étkezési és szállásköltségét, szállítási és szervezési költségeit a zarándokok közösen viselik, ennek mértéke személyenként 6500 Ft, amit induláskor a szervezőnél kell fizetni.

Amennyiben részt szeretne venni a zarándoklaton, kérjük, jelentkezzen a szervezőnél, Récsey Zsuzsánál a 06-30-227-0784 telefonszámon, vagy pedig e-mail-ben a cursillo@bakonysoft.hu e-mail címen.

Részletek a http://mariaradio.hu/zarandoklat2013sumeg linken érhetők el.