Úton a Boldogság felé - LélekTúra Zalába - 2016. június 4-5.

Közzététel dátuma: 2016.05.23. 7:53:20

"Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." - "Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent"

Ezeket és hasonló boldogságmondásokat találunk a híres hegyi beszédben. Nekem mi a boldogságom? Hol és hogyan keresem, mitől várom, mennyire tudatos ez? Mi segít efelé? S hogyan élik meg ezt a Nyolc Boldogság Közösség lelki családjának tagjai; férfiak és nők, világiak és szerzetesek?

Ezekre a kérdésekre kereshetjük együtt a választ a zalai táj kevéssé ismert, ámde annál szebb ösvényeit járva, hegyen-völgyön át, s élvezhetjük a szerzetes nővérek vendégszeretetét a kis zalai falu, Homokkomárom kegyhelyén.

A túra két napos, de 1-1 napra is be lehet csatlakozni, akár tömegközlekedéssel is.

Első nap, jún. 4-én szombaton 15 km-es túrát teszünk, a nagybakónaki Kőszikla-szurdokhoz és a Tukora-tetőre, ezen az úton velünk lesz P. Szeidel Péter is, aki a lelki család magyar férfi tagja és vezetője, délután pedig Homokkomáromban leszünk a nővéreknél, akik bemutatják az ottani kegytemplomot, a rendházukat és mesélnek az életükről. Aki marad estére is, kérhet vacsorát és részt vehet a nővérek szép, énekes esti imáján. Vonattal is haza lehet utazni még aznap, ha valaki nem tud maradni estére.

Másnap, jún. 5-én vasárnap nem kell korán kelnünk, hiszen részt lehet venni helyben a 10 órás szentmisén, majd utána indulunk tovább, részben a Dél-Dunántúli Kéktúrát követve, Borsfa felé, erdőn-mezőn át, további helyi érdekességeket érintve. A tervezett táv 21 km, de az időjárástól és a csapattól függően van rövidítési lehetőség.

Akik várnak:

Molnár András J. túravezető, a LélekTúrák alapítója és a Viator Egyesület elnöke;

P. Szeidel Péter CB szerzetespap, a Nyolc Boldogság közösség magyar férfi tagja és a budapesti Örökimádás templom igazgatója;

Mikovics Krisztina CB elöljáró

és a Nyolc Boldogság Közösség homokkomáromi szerzetes nővérei.

Előzetes jelentkezést kérünk itt a jelentkezési lapon. A határidő máj. 30. mindazoknak, akik szállást ill. hozzá kapcsolódó étkezést kérnek! Akik nem kérnek ill. csak egy napra jönnek, őket is kérjük, hogy jún. 2-ig jelentkezzenek be. Létszámkorlát: 25 fő!

A túra önköltséges, az utazást mindenki maga fizeti és a napközbeni étkezésekről is maga gondoskodik. A túravezetés, szervezés költségeire adományokat elfogadunk a helyszínen. A homokkomáromi szállás és étkezés költségei a helyszínen, a nővéreknek fizetendők.

Társszervezők: a Viator Természetjáró és Kulturális Egyesület, valamint a Nyolc Boldogság Közösség.

Mit kell hozni? - Elsősorban magadat, a nyitottságodat, a kérdéseidet ha vannak. Hozz bejáratott túracipőt, esőkabátot, enni- és (bőséges) innivalót napközbenre. Érdemes hozni napvédő sapkát valamint a kullancsok elleni védekezés miatt zárt de az évszaknak megfelelő ruházatot.

További részletek: http://lelekturak.bloglap.hu/cikkek/uton-a-boldogsag-fele-lelektura-zalaba-jun-4-5-62230/