Szombathely-Pannonhalma - Egyházmegyei gyalogos zarándoklat

Közzététel dátuma: 2016.03.31. 9:19:59

2016. június 20. hétfő - 2016. június 25. szombat

A felemelő szeretet jegyében

Miért megyünk zarándokútra?

„Krisztus szeretete sürget minket” /2Kor5,14/ - valljuk Szent Pállal. Jubileumi évünk mottója, a „felemelő szeretet”, Krisztus irántunk való végtelen szeretete, irgalma, sürget és ösztönöz bennünket, hogy útra keljünk és másokkal is megosszuk ezt a megtapasztalt örömöt.

Éppen ezért:

Zarándoklat indul Szombathelyről Pannonhalmára, 2016. június 20-25-ig. Célja, hogy mélyebben megismerjük a korai Egyház szentjének, Mártonnak életét, és 21. századi módon kövessük példáját. A fáradságos út során szeretnénk megtanulni Mártontól, mit jelent zarándoknak, bűnbánónak, az evangélium hirdetőjének lenni, a szegényben, a betegben s végül minden embertársunkban Krisztust meglátni!

Információk

 • Időpont: 2016. június 20-25.
 • Útvonal: Szombathely - Vép- Porpác- Bögöt –Sárvár - Rábapaty – Uraiújfalu – Nick - Répcelak – Rábakecöl – Vág – Szany - Marcaltő – Malomsok – Csikvánd – Tét - Felpéc irányába – Kajárpéc - Pannonhalma
 • Napi távolság: kb. 25 km. – legalább 20, legfeljebb 27 kilométerrel számolunk.
 • Csomagok: kis hátizsákkal gyalogolunk, a nagy csomagot teherautó szállítja.
 • Szállás: tornatermek, kollégiumok, közösségi szállások – hálózsákban, parkettán, ágyneműt nélkülöző fekvőhelyeken.
 • Étkezés: naponta két hideg és egy meleg étkezést tervezünk, amelyet a zarándoklat szervezői biztosítanak.
 • Korhatár: Betöltött 14. életév felett bárkit szeretettel várunk, amennyiben tudja vállalni a napi gyaloglás távjait. (Szülői kíséret nélkül jelentkező kiskorúk részvétele írásbeli szülői engedélyhez kötött.)
 • Részvételi díj: 3000 Ft/fő. Ez tartalmazza a zarándoklat pólójának árát is. Az összeget a Szombathelyi Egyházmegye számlaszámára kérünk átutalni vagy csekken befizetni: 11747006-22894126. Kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni: Egyházmegyei gyalogos zarándoklat.
 • Jelentkezés menete: Jelentkezni a Szombathelyi Egyházmegye Jubileumi weboldalán az Egyházmegyei gyalogos zarándoklat menüpontban található Regisztrációs űrlap kitöltésével lehet március 29. és április 29. között illetve a létszámkeret feltöltéséig. De indul Facebook oldal is, kérjük azt is figyelje mindenki.
 • Szeretnénk arra biztatni mindenkit, hogy lehetőség szerint minden plébániáról jelentkezzenek. A zarándoklat maximum létszáma 120 fő. A jelentkezések sorrendjében töltjük fel a rendelkezésre álló helyeket.
 • A zarándoklat szervezője: A Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Bizottsága és a Szent Márton Zarándokiroda.
 • A zarándoklat vezetői: Óra Krisztián, Derossi Raja SDB, Molnár János

A zarándokok nemcsak önmaguk miatt kelnek útra. Hírt, jóhírt, örömhírt (=evangéliumot) visznek és szívükben hordoznak másokat. Zarándokutunkat felajánljuk Egyházmegyénk híveiért és papjaiért, a lelki megújulásunkért, hazánkért és engesztelésként. Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen lenne Szent Mártonnal együtt Krisztus követője!

Kapcsolat, információ: Szmodics Petránál: petra@martineum.hu, (94/514-355).