Szent Jakab zarándoklat 2017

Közzététel dátuma: 2017.04.05. 7:54:15

Idén nyáron immár 9. alkalommal lesz Szent Jakab zarándoklat

Időpont:

1. csoport: 2017. július 17-24. Vezeti: Dukát Csilla

2. csoport: 2017. július 18-25. Vezeti: Simon Dóra

A részvétel regisztrációhoz kötött. A csoportokban maximum 70-70 főt tudunk fogadni. Jelentkezéseket csak a szabad helyek betöltéséig tudunk fogadni!

A regisztráció kezdete: 2017. április 22. 10 óra

Regisztrálni a www.szentjakabut.hu oldalon lehet.

Mit lehet tudni a 2017-es Szent Jakab zarándoklatról?

Szent Jakab apostol napján, július 25-én Lébényben egy zarándokünnepet tartunk. Erre a napra érkezve egy közös gyalogos zarándoklatot szervezünk, amely Budapestről indul. Két csoportot szervezünk, csoportonként maximum 70-70 fővel. A csoportok két egymást követő napon indulnak útnak.

2017. július 17-én és július 18-án kora reggel indulunk Budapestről, a Nulla kilométerkőtől, illetve a Normafától, és július 24-én és 25-én érkezünk meg Lébénybe.

Összesen 200 kilométert gyalogolunk, az utat 8 nap alatt tesszük meg.

Az útvonal, illetve a szálláshelyek: Budapest-Zsámbék-Tarján-Tata-Nagyigmánd-Kisbér/Ászár-Pannonhalma-Győr-Lébény

Ez egy szervezett, de nem vezetett zarándoklat. Megszervezzük, hogy legyen szálláshelyünk, kérünk az éttermektől zarándokmenü-ajánlatot, de a zarándoklás nem vezetetten történik. Mindenki úgy zarándokol, ahogy az neki jó: egyedül, kis csoportban, nagyobb csoportban, gyorsan, lassan, ebbe nem szólunk bele.

Bárki bárhol bekapcsolódhat a gyaloglásba, nem kötelező Budapestről indulni.

Idén várhatóan nem lesz szervezett Lébény Plusz zarándoklat, (amely Lébénytől Wolfsthalig tart, plusz 3 nap és 75 kilométer), de egyénileg bárki folytathatja az útját.

Lehetőség lesz zarándokútlevél kiváltására, amelyet a velünk gyaloglók megvehetnek a kiindulóponton és a fenti szálláshelyek bármelyikén.

A zarándokútlevélnek természetesen csak akkor van értelme, ha abba pecséteket is tudunk gyűjteni. Erre is lesz lehetőségünk a szállásokon és a templomokban.

A zarándoklat végén oklevél jár azoknak, akik rendelkeznek zarándokútlevéllel és legalább Pannonhalmától gyalogoltak. A megtett út hosszát a zarándokútlevélbe gyűjtött pecsétek igazolják.

A szállások lefoglalásánál gondoltunk az esetleg sátorral zarándokló társainkra is, a legtöbb helyen van lehetőség sátrazásra.

A részvétel regisztrációhoz kötött, mivel ennyi zarándok együttes jelenlétére külön fel kell készülnie a településeknek is, és nekünk, szervezőknek is.