Szent Ferenc zarándokút (előadás)

Közzététel dátuma: 2018.02.15. 19:32:51

Szent Ferenc lábnyomain tegnap, ma és holnap – talán veled együtt

Előadás – találkozó – beszélgetés

Mi vár ránk ezen a programon?

Egy magyar zarándok + egy olasz zarándokút + számtalan élmény + egy 2018. évi útiterv

Helyszín: Párbeszéd Háza (Budapest, 8. kerület, Horánszky u. 20.), Pedro Arrupe-terem

Időpont: 2018. március 11., vasárnap, 15 óra

A program ingyenes, szeretettel várunk mindenkit!

A program szervezője: Zarándokpont információs iroda

Bemutatkozás:

Janiga Emese vagyok. Itthoni kedves zarándok-ismerőseim csak az „olaszos, Szent Ferenc zarándokutas”-ként emlegetnek. A 2006-os spanyolországi el Camino sorsfordító élményét követve pár hónappal később egy könyvet nyomott a kezembe búcsúzóul „caminós szerelmem”, ezzel a szöveggel: „Tudtad, hogy itt, Olaszországban is létezik zarándokút?”

Olasz nyelvismeret híján még a címét sem tudtam pontosan lefordítani, amikor 2007 nyarán ráléptem arra az útra, „ahol Szent Ferenc járt” (az útikönyv eredeti címe: Di qui passò Francesco, Itt járt Ferenc). Szerelem volt első lépésre. Az útvonal, a táj és Ferenc történetei teljesen megbabonáztak. Olyannyira, hogy ki is költöztem egy időre az út végső állomására.

A kezdetektől dolgozott bennem a vágy, hogy ezt a zarándokélményt megoszthassam minél több magyar társammal. Az útikönyv magyar fordítása 2010 óta kiadatlanul is sokakhoz eljutott az évek során, számos honfitársunk járt már Szent Ferenc nyomában.

Március 10-én a Zarándokpont szervezésében mesélek nektek erről az útról, amely egyben kedvcsináló is lesz egy nyár végi közös zarándoklathoz.

https://www.facebook.com/events/184796875617107/