"Rejtett élet a világban" - LélekTúra Vasadra

Közzététel dátuma: 2018.03.21. 13:48:54

2018. 04. 15., vasárnap

Csévharaszt - Vasad

"Ne szervezz hát sose, egyszerűen készíts szállást Jézus kistestvérei számára. Ha egyedül élsz, élj úgy, mintha mindörökre a magány lenne a sorsod, ha meg két-három társaddal, vagy többedmagaddal, akkor is tégy úgy, mintha sohase lehetnétek többen. Imádkozzál, mint Jézus, úgy mint Jézus, s ahogy ő, szánj bőséges időt az imára, amint ő, szánj bőséges időt kétkezi munkára, ami éppen nem az imától elvont, hanem az imának szentelt idő. Naponta hűségesen mondd el a breviáriumot és a rózsafüzért. Szeresd Jézust teljes szívedből..., s iránta való szeretetből felebarátodat, mint önmagadat. A názáreti élet mindenütt megvalósítható: éld ott, ahol felebarátodért a legtöb­bet tehetsz." (Charles de Foucauld)

A 2018. április 15-i LélekTúra úticélja a Pesti-síkságon fekvő Vasad, ahol a Charles de Foucauld nyomdokain a világban "rejtett" életet élő Názáret Közösség és Jézus Kistestvérei tagjaival találkozhatunk, akiket a túra végén lelki napjukon látogatunk meg, így megismerhetjük, mit is jelent ez a "rejtett" élet lelkisége, hogyan élik mindennapjaikat a közösség tagjai.

Csévharaszttól Vasadig síkvidéken, nagyrészt erdei-mezei utakon gyaloglunk, kb. 15 km-t, közben megállva, itt-ott csendben figyelve és szemlélve a tavaszi természet nyiladozását. A térségben az elmúlt időszakban új erdei turistautakat és tanösvényeket épített ki az erdészet, részben ezeket járjuk be, valamint útmenti kereszteket is fogunk érinteni, s olyan rejtett, kevésbé ismert természeti kincseket, mint a Csévharaszt mellett fekvő borókás természetvédelmi terület.

Ajánljuk a túrát mindenkinek, korosztálytól függetlenül, aki szeretne kiszakadni a mindennapokból, lecsendesedni, találkozni, új impulzusokra nyitott lenni, esetleg keresi a lelki útját, vagy csak szívesen eltölt egy napot a tavaszi természet frissességében.

A túrára előzetes jelentkezés szükséges, a létszám korlát miatt, a következő linken.

(Forrás: http://www.vandorut.hu/node/116)