Megbékélés Zarándoklat

Közzététel dátuma: 2013.05.15. 15:37:08

Kedves Zarándoktársak!

Amint nemrégiben jeleztem megérett bennem egy szándék és tervvé formálódott. Szeretném végigjárni a Mária utat és egy-egy rövidebb szakaszon a többi hazai zarándokutakat is ebben az évben. Szeretném megélni, megtapasztalni a Camino után a Kárpát-medencei zarándoklást, hogy ezekkel az élményekkel átitatva tudjam szívvel-lélekkel képviselni a zarándoklás ügyét szülőföldünkön. Szeretném segíteni a hazai zarándokutak megismertetését, és az Utak közötti szövetséget.

A megbékélés név Böjte Csaba testvér egy elmélkedéssorozatából származik, amikor is arról beszélt, hogy a megbékélésnek 4 rétege van.

1. Béke az Istennel

2. Béke a teremtett világgal

3. Béke embertársainkkal

4. Béke önmagunkkal

Ezért a választottam „hívó szóként” a megbékélést. A csatolt felhívással kérlek Benneteket, hogy csatlakozzatok a zarándoklathoz egy-egy napra, vagy ha valaki teheti és a mag-csoporthoz hosszabb időre szeretne társulni, akkor azt is nagy-nagy örömmel venném. Ez utóbbi esetben kérem, hogy a szervezésben (találkozó a helyi plébánosokkal, szállás, kísérőautó) is vállaljatok részt.

Remélve, hogy lesznek közöttetek olyanok, akik hívást éreznek a részvételre

szeretettel,

Éva

Megbékélés zarándoklat

az Alpoktól a Kárpátokig

Máriazell – Csíksomlyó

I. Szakasz: 2013. május 19. Pünkösdvasárnap (Máriazell – Június 9/10. (Budapest)

II. Szakasz: Augusztus 2. (Esztergom) - Szeptember 12. (Mária Ünnep, Csíksomlyó)

A megbékélés zarándoklatot Ausztria, Magyarország és Erdély népei, a keresztény egyházak és a zarándokutak alapítói, minden zarándok, fizikai és lélekúton járó ember szeretetteljes egymás felé fordulásáért, szövetségéért ajánlom fel.

Pünkösdkor a Mária út és a Gyöngyök útja nyugati végétől Máriazellből indulnánk, akkor, amikor a Mária utas zarándokok megérkeznek

Csíksomlyóra, s így egy kicsit átfogjuk lélekben az Utat, a Kárpát-medencét. Az első szakasz Budapestig, vagy Esztergomig zajlana, majd

néhány hét szünet után továbbindulva a második szakaszban, szeptemberben szeretnénk Csíksomlyóra érni, a magyar Mária ünnepre.

A gyalogos zarándoklaton terveim szerint egy három-négy fős mag csoport venne részt, amelynek tagjai minden bizonnyal változnak, mert

kevesek tudnak mintegy 2 hónapot kiszakítani az életükből. De nagy örömmel venném, ha egy-egy napra helyi zarándokok, zarándokcsoportok csatlakoznának hozzánk.

A zarándoklat döntően a Mária Út fővonalán haladna. Szeretném azonban, ha a zarándokcsoport minden hazai zarándokúton járna egy-egy szakaszt. Az ország DNy-i részén a Szent Márton Úttal egy találkozóra gondoltam Kőszegen vagy Szombathelyen és jelképesen együtt járnánk végig egy-egy szakaszt. Az ÉK-i Szent Erzsébet Úttal pedig Tokajban, vagy Sárospatakon találkoznánk . A Szent Jakab úthoz Tatán kapcsolódnánk, a Magyar Zarándokúton az Esztergom – Budapest szakaszt javasolnám. A Gyöngyök Útjára Mátraverebély-Szentkútra tartva lépnénk. Az úton szeretnék összetartozást erősítő üzeneteket gyűjteni a települések lakosaitól, plébánosoktól, polgármesterektől, ahol áthaladunk. Ezeket szalagokra írnánk majd és végül elhelyeznénk Csíksomlyón.

Kérek mindenkit, aki szeretne csatlakozni egy, vagy több napra, hogy jelezze részvételi szándékát a contact@landlab.hu email címen pontos, vagy körülbelüli időpont megadásával, illetve, hogy egy-vagy több napra szeretne velünk tartani a gyalogos zarándoklaton, valamint ha kísérő autóként tudna szerepet vállalni. Az oda és visszajutást, az étkezés és szállás költségét mindenkinek saját magának kell vállalnia.

(A zarándoklat plakátját és részletes programját a csatolt fájlokban találjátok.)