Magyar Zarándokút bajai szakaszának megnyitó zarándoklata

Közzététel dátuma: 2013.09.11. 15:57:43

„Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit. Minden völgy betöltetik, és minden hegy és domb megalacsonyíttatik, és a kanyarok egyenesekké lesznek, és a göröngyök sima úttá.” (Lk. 3, 4-5)

Indulás:

2013. szeptember 14-én, szombaton 9 órakor. Szent István király templom. Részt veszünk a paprika megáldásán, majd zarándokoknak útiáldást ad Dr. Mészáros István atya, templomigazgató.

Útvonal:

Kalocsa – Bátya – Fajsz – Ósükösd – Érsekcsanád – Baja. Kb. 48 km.

A zarándoklat kétnapos.

Első nap: Kalocsa – Fajsz, kb. 17 km. Szállás: Fajszi tornacsarnokban, 1000 Ft/fő szállásdíjért. Saját hálózsákot mindenkinek hoznia kell!

Második nap: Fajsz – Baja, kb. 31 km. A második nap hosszú, ezért reggel 7.30-kor indulunk.

Kérem, az jelentkezzen az útra, aki a távot képes legyalogolni. Szálláslehetőség Baján a Petőfi szigeten lesz. A szállásigényt szeptember 6-ig jelezni kell az r.moni86@hotmail.com címen. Szállásdíj fizetéséről és étkezésről, saját felszereléséről mindenkinek magának kell gondoskodni. Az út sík terepen vezet, de a második napon nagyon hosszú. Az úton 5-10 km-ként tartunk pihenőt. Helyenként templomban, kápolnában, szabad területen. Pihenőknél zarándoksegítő társaink evangéliumi történetekről beszélnek és ismertetik gondolataikat. Dr. Kiss Hajnalka kalocsai- és Majorcsics Gábor bajai zarándoksegítők pedig bemutatják a térséget.

Javasolt felszerelés:

Kényelmes, betört túracipő; kétnapi ruházat; hálózsák; esőkabát; elemlámpa; megfelelő mennyiségű élelem, inni való; tisztálkodó felszerelés, gyógyszer; gyaloglóbot; fejvédő kalap v. sapka; stb. A hátizsákod ne legyen nehezebb a testsúlyod 10%-ánál.

Megérkezés:

Baja határában, Zsigó Róbert polgármester vezetésével csatlakoznak hozzánk helyi kísérők. Délután 17 óra körül érkezünk Baja központjába, ahol rövid köszöntés keretében leleplezünk egy zarándokúti mérföldkövet. Városházi frissítőt követően, 18.30-kor a Szent Antal plébánia templomban szentmisén veszünk részt. A szentmise után a szállás elfoglalása következik, a Petőfi-szigeten lévő Ifjúsági Szállóban, vagy hazautazás autóbusszal (Volán járattal, egyénileg). Aki Baján tölti az éjszakát, annak lehetősége lesz másnap kisétálni Máriakönnye kegytemplomhoz.

Fontos megjegyzések:

Péntek estére mindenki maga szervezi a szállását!

A zarándoklaton kizárólag a Magyar Zarándokút útlevelével rendelkezők vehetnek részt. Indulás előtt Kalocsán kiváltható az útlevél, 700 Ft-ért.

A részvételt szeptember 6-ig jelezni kell az r.moni86@hotmail.com címen, a vasárnapi, bajai szállás igénylés megjelölésével.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Rumi Imre

Magyar Zarándokút Egyesület elnöke