Lélektúra Dobogókőre, 2016. április 30-án

Közzététel dátuma: 2016.04.07. 11:36:00

A Pálosok nyomában a Jezsuitákhoz

“Keresztben az üdvösség” (Boldog Özséb jelszava)

A gyalogtúra útvonal és hossza: Pilisszántó - Klastrompuszta - Kétbükkfa-nyereg - Dobogókő, Manréza 14 km.

Fogadó közösség: Jezsuiták

Információ a Manrézáról: www.manreza.hu

Kiegészítés a programhoz:

A túra a Pilis lábától, Pilisszántó határából indul, majd a Pilis kapujában álló Boldogasszony-kápolna érintésével a Pálos rend megszületésének ősi helyeihez vezet. A Legény-barlang után, a Pálosok anyakolostorának (Szent Kereszt) romjai és a Fekete-kőről elénk táruló panoráma megcsodálása után, a Kétbükkfa-nyereg érintésével érünk Dobogókőre. A Manréza lelkigyakorlatos központban a jezsuita testvérek fogadnak minket, közben lehetőségünk lesz a velük való ismerkedésre, személyes beszélgetésre, közös lelki programba való bekapcsolódásra.

ELŐZETES JELENTKEZÉST KÉRÜNK AZ ALÁBBI ŰRLAPON, legkésőbb a túra előtt 2 nappal (létszámkorlát: 35 fő)

Jelentkezési lap

A Túravezető elérhetősége és további információk: Lendvai József, 30 429 5301, leiss.jozsef@gmail.com

Mit hozzunk és mire számíthatunk?

Közepesen nehéz túraútvonal, erős kaptatóval, túracipő ajánlott. Időjárásnak megfelelő öltözék, esőkabát szükséges, valamint napközbenre élelem, elegendő innivaló (útközben Klastrompusztán van vízvételi lehetőség). A túra során lesz lehetőség egymással és a fogadó szerzetesekkel való személyes beszélgetésre, megismerkedésre, valamint lelki elmélyülésre is.

Kiket várunk leginkább?

Mindazokat, akik érdeklődnek a Pilis-Visegrádi-hegység tájai, a pálosok ősi helyei, a Dobogókői Manréza, valamint a jezsuita szerzetesek iránt, testi-lelki kikapcsolódásra vágynak, közösségben való kirándulásra. Nem csak keresztényeknek, nem csak útkeresőknek...

Találkozóhely, időpont: Pilisszántó, autóbusz-forduló; 8:05

Ajánlott odautazás: Budapest Árpád híd autóbusz-állomásról a 820 BKSZ járattal, indul: 7:15-kor (teljes árú jegy 465 Ft)

Ajánlott hazautazás, útiköltség: Dobogókőről a 860 Bksz járattal Pomáz autóbusz-állomásig, (teljes árú jegy (370 Ft ), majd HÉV-vel tovább a Batthyány térig (HÉV mentjegy Pomáz-Batthyány ára 600 Ft)

Túravezetők, kísérők:

Lendvai József - zarándok, bejárta a Közép-Európán átívelő Mária út mind a négy ágát; volt pilisszentkereszti polgármester, a Mária Út (ZTN) munkatársa

Vízi Elemér SJ - tagja a Jézus Társaságának, a Manréza Lelkigyakorlatos Ház vezetője