LélekTúra a Nyírségben

Közzététel dátuma: 2015.07.29. 6:46:18

"Bölcsek jöttek napkeletről" - A Kelet kincseinek és saját kincseink felfedezése

2015. augusztus (28-)29-én LélekTúrára várunk benneteket! Nyírbátortól Máriapócsig...

Fogadó közösségek: Nagy Szent Bazil Görögkatolikus Szerzetesrend és Nagy Szent Bazil Rendi Nővérek, Máriapócs.

A gyalogtúra útvonala és hossza: Nyírbátor: Minorita templom - református templom és harangláb - várostörténeti sétány - Máriapócs, mindössze 12 km sík terepen.

A LélekTúra során csodaszépen felújított egyedülálló műemlék templomok, tágas utak és tájak, szívélyes atyák és nővérek várnak minket, és segítenek felfedezni a keleti kereszténység és hazánk e tájának kincseit, s ezáltal ki-ki rátekinthet saját személyes lelki kincseire is, melyeket együtt viszünk a máriapócsi nemzeti kegyhelyre.

ELŐZETES JELENTKEZÉST kérünk a http://szerzetesek.hu/hirtegla/lelektura-nyirsegben oldalon található űrlapon, LEGKÉSŐBB AUGUSZTUS 20-IG (DE a létszámkorlát: 40 fő).

Elérhetőség, további infó kérése: Szendrei Anna, +36307008559, anna.szendrei@gmail.com

Mit kell hozni, mire számítsunk? Könnyű túraútvonal, túracipő ajánlott (nagyrészt földutak, kisebb rész aszfalt). Időjárásnak megfelelő öltözék, esőkabát szükséges, valamint élelem (péntek estére vacsora és szombat egész napra), elegendő innivaló ill. kulacs (szombaton a gyalogtúra közben nincs vásárlási és vízvételi lehetőség). A túra során lesz lehetőség az érintett helyszínek megismerésére, egymással és a fogadó szerzetesekkel való beszélgetésre-ismerkedésre, valamint lelki elmélyülésre is.

Útiköltség (teljes árú vonat+buszjegyek oda-vissza): Nyíregyházáról kb. 1000 Ft, Debrecenből kb. 3000 Ft,

Budapestről: kb. 10 500 Ft + szállás Nyírbátorban (péntekről szombatra, Budapestről és a távolabbról érkezőknek) 2 500 Ft.

Kiket várunk leginkább?

Mindazokat, akik érdeklődnek a Nyírség kiemelkedő egyházi értékei, újonnan felújított műemlék-templomai, a keleti rítusú kereszténység kincsei - köztük nemzeti kegyhelyünk Máriapócs - iránt, valamint szívesen gyalogolnak erdei-mezei környezetben és találkoznak a keleti férfi és női szerzetes testvérekkel. Akik testi-lelki kikapcsolódásra vágynak, közösségben való kirándulásra, kultúrára. Nem csak keresztényeknek, nem csak útkeresőknek...

Találkozóhely, időpont:

Péntek este 19:30-kor a Nyírbátori Római Katolikus Minorita templomnál vagy szombat reggel 7:00-kor ugyanitt. Indulás a református templomtól 8:30-kor.

A Budapestről vonattal indulóknak gyülekezés Szendrei Annával 15:15-kor Kőbánya-Kispest vá.-on a már megvett vonatjeggyel (a vonat 15:30-kor indul és 19:16-ra ér Nyírbátorba). FIGYELEM! A Budapestre visszaútra szóló helyjegyet előzetesen meg kell venni, hogy legyen hely a vonaton, a Nyíregyházáról 17:22-kor induló IC-re

Ajánlott odautazás: péntek du. közvetlen vonattal Budapestről (15:23 Nyugati pu) vagy Debrecenből (18:11), érk. 19:16; Nyíregyházáról busszal (ind. 18:05, érk. 19:04 - megálló: debreceni elág.)

Ajánlott hazautazás: A program szombat du. 15:30-kor fejeződik be Máriapócson. Buszjárat vissza Máriapócs városházától: 15:48 -> M.pócs vasútállomás 15:55, csatlakozás Nyíregyházára 16:17-kor; ahonnan 17:22-kor IC Budapestre (20:37 Nyugati pu).

vagy: csatlakozás Máriapócs vá.-ról Nyírbátor felé 16:10-kor, vonat indul Nyírbátorból 17:26-kor Debrecenbe(érk.18:53).

Szállás: péntek este aki igényli, annak Nyírbátorban a Római Katolikus Minorita templom plébánia vendégházában (2500 Ft, hálózsákot nem kell hozni, viszont étkezés nincs). Aki szeretne szombatról vasárnapra is szállást kérni a máriapócsi zarándokházban, a jelentkezési lapon ezt is megjelölheti.

Túravezetők:

Szendrei Anna - harmadrendi bazilita Budapestről, családos, a Mária út rendszeres zarándoka, önkéntese 2010 óta - a LélekTúra szervezője és kísérője

Illés atya - bazilita szerzetes Máriapócsról, a LélekTúra lelki vezetője