LélekTúra a Börzsönyben

Közzététel dátuma: 2015.01.28. 17:07:00

"A szüntelenül szemlélt igazságot továbbadni" (Aquinói Szt. Tamás)

"Szállj le felséges palotád egéből / Béke! mennyeknek koronás leánya" (Virág Benedek)

Nagybörzsönyből Márianosztrára a fehér barátokhoz túrázunk 2015.03.14.-én (szombaton).

Fogadó közösség, helység: Magyar Pálos Rend, Márianosztra, akikről itt található információ: http://www.marianosztrakegyhely.hu

Gyalogtúra útvonal és hossza: Nagybörzsöny - Kisirtás - Nagyirtás - Márianosztra, 11 km

Kiegészítés a programhoz:

A túra a Börzsöny szívéből, Nagybörzsönyből a kisvasút nyomát követve, vadregényes völgyön át vezet fel Kisirtásra, majd Nagyirtásra, ahonnan a Mária úton ereszkedünk le Márianosztrára, a rabtemetőhöz, és a Nagy Lajos király által alapított pálos kegyhelyhez. Itt a testvérek fogadnak minket, közben lehetőség van a velük való ismerkedésre, személyes beszélgetésre, közös lelki programba való bekapcsolódásra.

Találkozó:

2015. március 14-én 8:00-kor a szobi vasútállomás mögötti buszmegállónál.

ELŐZETES JELENTKEZÉST KÉRÜNK AZ ALÁBBI ŰRLAPON, legkésőbb február 28-ig. (létszámkorlát: 40 fő). A jelentkezéseket érkezési sorrendben igazoljuk vissza, ha a létszám eléri a határt, a jelentkezőket várólistára vesszük. Kérjük ezért, ha mégsem tudsz jönni, szólj, hogy mások eljöhessenek!

Jelentkezési lap: https://docs.google.com/forms/d/1SQNPEkM2YjvaM6fr12wBJgmPTeLzfr6trH1PUzoCtsU/viewform

Elérhetőség, további infó kérése: Gadácsi Péter 70 223 8635, <gadypeti@gmail.com>

Mivel nagy örömünkre az érdeklődő jelentkezők száma már jóval meghaladja azt, amire előzetesen számítottunk, új jelentkezéseket erre a túrára már nem áll módunkban elfogadni. NAGYON INDOKOLT ESETBEN a túravezetővel (Gadácsi Péter 70 223 8635, <gadypeti@gmail.com> ) való előzetes egyeztetés esetén tudunk csak kivételt tenni.

Mit hozzunk és mire számítsunk?

Könnyű túraútvonal, túracipő ajánlott. Időjárásnak megfelelő öltözék, esőkabát szükséges, valamint napközbenre élelem, elegendő innivaló (útközben nincs vásárlási és vízvételi lehetőség). A túra során lehetőség lesz egymással és a fogadó szerzetesekkel való személyes beszélgetésre, megismerkedésre, valamint lelki elmélyülésre is.

Kiket várunk ?

Mindazokat, akik érdeklődnek a Börzsöny erdei-hegyei és a márianosztrai kegyhely, a pálos testvérek iránt, testi-lelki kikapcsolódásra vágynak és közösségben való kirándulásra.

Túravezetők, kísérők:

Gadácsi Péter - túravezető oktató, a Pálos 70 túrák koordinátora

és

Vörös Bulcsú - pálos szerzetes testvér, a Pálos 70 túrák lelki vezetője.