Junior Lélektúra Dobogókőre, 2016. április 30-án

Közzététel dátuma: 2016.04.24. 8:27:38

“Szemlélem az eget, ujjaid műve az” (8.zsoltár)

A gyalogtúra útvonal és hossza: Pilisszántó - Pilis tető, Boldog Özséb kilátó - Vaskapu-völgy - Mária-pad - Zsivány-sziklák - Dobogókő, Manréza 14 km, 750 m szintemelkedés.

Fogadó közösség: Jezsuiták

Információ a Manrézáról: www.manreza.hu

Tavalyi fotók: https://picasaweb.google.com/100521907252765382803/LelekTuraDobogokore03

Kiegészítés a programhoz: A túrára a 17-35 év közti korosztályt várjuk. A Pilis lábától, Pilisszántó határából indulunk, majd szerpentin úton felkapaszkodunk a Pilis legmagasabb pontjára, az újonnan épített Boldog Özséb kilátóba, ahonnan jó idő esetén rendkívüli körpanorámában gyönyörködhetünk, olyannyira, hogy még Dobogókőt is "lefelé" látjatjuk. Egy vadregényes völgy vezet minket le a hegy túloldalán, s a Mária-padnál megpihenve, továbbra is erdei utakon nekivágunk Dobogókőnek, ahová a Zsivány-sziklák robinhoodi világot idéző, érdekes kőkatlanjának érintésével érünk fel. A Manréza lelkigyakorlatos központban a jezsuita testvérek fogadnak minket, közben lehetőségünk lesz a velük való ismerkedésre, személyes beszélgetésre, közös lelki programba való bekapcsolódásra. A túra elején és végén együtt leszünk a "Pálosok nyomában haladó" LélekTúra csapattal, akik a Pilist megkerülő útvonalon érkeznek fel Dobogókőre.

ELŐZETES JELENTKEZÉST KÉRÜNK AZ ALÁBBI ŰRLAPON, legkésőbb a túra előtt 2 nappal (létszámkorlát: 35 fő)

Jelentkezési lap - [a megjegyzésbe kérjük beírni: "Junior csapat"]

Mit hozzunk és mire számíthatunk? Közepesen nehéz túraútvonal, sok emelkedővel, túracipő ajánlott. Időjárásnak megfelelő öltözék, esőkabát szükséges, valamint napközbenre élelem, elegendő innivaló (útközben nincs vízvételi lehetőség!). A túra során lesz lehetőség egymással, valamint a lelki vezetővel való személyes beszélgetésre, megismerkedésre, valamint lelki elmélyülésre, szemlélődésre is a természetben.

Kiket várunk leginkább? Mindazokat a 17-35 év közötti fialatokat, akik szeretnék megmászni a Pilis csúcsát, érdeklődnek a Dobogókői Manréza, valamint a jezsuita szerzetesek iránt, testi-lelki kikapcsolódásra vágynak, közösségben való kirándulásra, személyes elmélyülési lehetőséggel. Nem csak keresztényeknek, nem csak útkeresőknek...

Találkozóhely, időpont: Pilisszántó, autóbusz-forduló; 8:05

Ajánlott odautazás: Budapest Árpád híd autóbusz-állomásról a 820 BKSZ járattal, indul: 7:15-kor (teljes árú jegy 465 Ft)

Ajánlott hazautazás, Útiköltség : Dobogókőről a 860 Bksz járattal Pomáz autóbusz-állomásig, (teljes árú jegy (370 Ft ), majd HÉV-vel tovább a Batthyány térig (HÉV mentjegy Pomáz-Batthyány ára 600 Ft)