Havasi csend

Közzététel dátuma: 2013.12.27. 16:07:38

„Erősebb a szeretet a hidegnél, és a fény világosabb lesz a sötétségnél” […]

„Telünk hidegében új élet akar megszületni: megtörve minden fagyot, virágzásnak indul.” (Anselm Grün)

Szeretettel hívunk az új év első csendes lelki imatúrájára, melyet 2014. január 23-26. között szervezünk az erdélyi Csiki havasokon.

Az út különlegessége, hogy vasárnap részt veszünk a hargitafürdői Pálos kolostor felszentelésének ünnepén is.

Az előtte lévő három napban a csiki vidéket hótalpakon járva elgondolkodtató elmélkedéseket tartunk, és a csöndre figyelve megérezhetjük azt a halk, szelíden hívogató szót, amellyel Isten szól hozzánk. Szelíden, szeretettel, életet formál lelkünkben. A visszavonulásban, jelenlétben megtapasztaljuk lelkünk mélyén az élet születését, mely beragyogja napjainkat. Templomot építünk, Istennek formálunk házat lelkünkben, befogadjuk őt teljes szívünkkel, lényünkkel.

És megéljük a valóságban is, hogy új szentély, új kolostor születik – a pálosok Erdélybe való visszatérésének történelmi pillanatát velük közösen ünnepeljük meg Hargitafürdőn, a kolostor szentelésének alkalmával.

Hívjuk mindazokat, akik szeretnék megélni a tél csendjét és ragyogását, személyesen és közösségben másokkal, lelki impulzusokkal segítve, befelé és kifelé figyelve arra ami megszólít, a természetre és Isten felé nyitottan, valamint egymás és a táj felé, a szépségek és nehézségek be- ill. elfogadására.

Aki testileg-lelkileg bírja a tervezett napi utakat (a hótalpazáshoz nem szükséges korábbi gyakorlattal rendelkezni, azok bátran kipróbálhatják, akik egynapos hegyi túrát meg tudnak tenni).

Útvonalunk, lelki - imádságos ill. csendes - téli, részben hótalpas gyalogtúrák különböző helyszíneken vezet - Tordai-hasadék séta, Egyeskő egész napos túra, Pogány-havas félnapos túra, Csíksomlyón téli keresztút. Látogatás és részvétel Hargitafürdőn a pálos kolostor felszentelésén.

Részletes túraleírás itt: http://zarandokturizmusert.hu/tart/farticle/23/11/1

Ha megszólított az Istennel való találkozásnak ez a formája és szeretnél velünk tartani, nyitott vagy a csendes imában megjelenő örömökre, szépségekre és esetlegesen felmerülő nehézségekre is, kérlek jelentkezz a www.zarandokturizmusert.hu oldalon, vagy hívd telefonon a 0630544 4364-es számon Tomka Leát.

A túra létszáma korlátozott (17 fő), emiatt jelentkezéseket 2014. január 12-ig tudunk elfogadni.

Szeretettel várunk:

András, Kata, Lea